Recensies

Op school werd ons gevraagd of we wel eens aan kindercoaching hadden gedacht voor ons oudste zoon van 6.
Hij kan namelijk moeite hebben met het filteren van de prikkels uit zijn omgeving, is erg beweeglijk, kan soms lang blijven hangen in zijn gedachtes en vindt het soms moeilijk om assertief te zijn.
We hebben contact gezocht met Shelley, Ubuntu! en ze vertelde ons dat ze dacht dat “coaching met aandacht” goed bij onze zoon zou kunnen passen.
6 keer is hij bij Shelley in Dalfsen geweest, 6 keer heel actief en 6 keer met heel veel plezier.
Hij heeft veel verschillende activiteiten gedaan waarbij hij zelf de spelletjes en de boswandelingen het allerleukste vond!
Alles vanuit een positieve benadering, hij mag er zijn zoals hij is!
Shelley heeft naar ons idee goed aangesloten bij datgene wat onze zoon nodig heeft en wat bij zijn manier van leren past.
Het traject is nu afgesloten en we merken dat onze zoon (en daarmee wij als ouders ook) er veel aan hebben gehad.
Hij begrijpt zichzelf beter en wij begrijpen hem beter waardoor we samen meer in het hier en nu kunnen zijn.
Sommige oefeningen uit het traject gebruiken wij nog dagelijks, zo heeft hij een prachtig piekerdoosje gemaakt waar hij zijn gedachten in kan stoppen zodat ze niet meer in zijn hoofd blijven zitten.
Elke avond voor het slapen gaan, nemen we even tijd voor zijn piekergedachten en stoppen ze in het (inmiddels nieuw aangeschaft, versierde en veel grotere) piekerdoosje.
Bij de afsluiting van het traject, kregen we een mooi, herkenbaar verslagje wat we ook naar school hebben verstuurd.
We zijn blij dat we dit traject met elkaar doorlopen hebben!

Via facebook zag ik een stukje over “Coaching met Aandacht” bij kinderpraktijk Ubuntu.
Ik herkende in het verhaal mijn oudste zoon van zeven en heb contact gezocht met Shelley. Ik had meteen een goed gevoel bij Shelley, omdat ze echt geïnteresseerd is in je kind en goed luisterd naar jou als ouder en de vragen die je hebt.

In maart is mijn zoon begonnen aan een reeks van 6 sessies en na elke sessie kreeg ik een uitgebreide mail van Shelley over wat ze samen hadden beleefd en welke oefening mijn zoon geleerd had, zodat ik dat thuis ook kan doen. Mijn zoon vond het heel leuk en kon ook goed vertellen wat hij had gedaan en waarom. Ik kon aan hem merken dat hij echt iets leerde en dat hij dat fijn vond. Hij heeft geleerd dat hij zelf voor rust kan zorgen in zijn hoofd op een heel kinderlijke manier. Hij en ik hebben nu handvatten om met zijn vele gedachten/gepieker om te gaan of even stil te staan bij zijn gevoel en het hier en nu, zonder zweverig te gaan doen of je kind een stempel te geven, omdat hij alles in de gaten houdt en op alles wil reageren. Super leuk ook dat hij na elke sessie iets gemaakt had wat betrekking had om de sessie. Hij heeft in de laatste sessie een mooie krachtstok gemaakt die ons herinnert aan de verschillende oefeningen. Daar kunnen we dus elke keer naar kijken en een oefening uitzoeken om te doen.

Heel mooi is om te zien dat wij hem nu kunnen aanspreken op zijn ademhaling om zo rustig een verhaal te kunnen vertellen en uit de hoge energieflow te komen waarin hij vaak zit. Mijn zoon snapt wat hij moet doen, omdat het heel laagdrempelige oefeningen zijn en er goed gekeken wordt naar het individuele kind. Wat werkt wel en wat niet.

Ook heel fijn om te merken dat mijn zoon als hij s’ochtends wakker is en even gaat plassen, terug in zijn bed opeens wel weer in slaap kan vallen, terwijl hij voorheen wakker bleef tot zijn wekker ging. Hij kan dan zelf benoemen dat hij zijn buikademhaling heeft gedaan en zo dus rustig genoeg kan worden om nog even verder te slapen. Kortom voor ons een geslaagd traject.

Kindercoach&Kindertolk Shelley Ensink