Hulp bij leren

Wist u dat ik uw kind ook kan ondersteunen bij het leren?

Naast het werken in mijn eigen Kindercoach praktijk ben ik ook leerkracht op een basisschool.

Ik heb meer dan 20 jaar ervaring binnen het onderwijs in alle groepen.

Bij het vergroten van het rekeninzicht of de leesvaardigheid maak ik gebruik van meerdere werkvormen waarbij we ook het hele lichaam gebruiken. Soms is er meer aan de hand waardoor het leren stagneert. Ik kijk of de informatie wel goed binnen kan komen mbv een visuele screening. Hieruit kan ik opmaken of beide ogen doen wat we willen dat ze doen. Als dit niet het geval is maak ik oa gebruik van Bal-A-Vis-X.  Dit zijn oefeningen met balletjes en zakjes waarbij je weer auditief en visueel in balans komt zodat het leren beter zal gaan. https://vimeo.com/195326481

Vaak is het zo dat een kind met leer- moeilijkheden al niet meer gemotiveerd is om te leren of erg onzeker is en een laag zelfbeeld heeft. Door het vergroten van het zelfvertrouwen en leren omgaan met frustraties krijgt uw kind weer plezier in leren. Mindfulness kan ook hier van grote betekenis zijn.

Mocht uw kind problemen ondervinden bij  leren op de basisschool neem dan gerust eens contact met mij op voor mogelijke hulp die ik kan bieden.

Hulp bij leren kan vergoed worden vanuit een PGB.

Kindercoach&Kindertolk Shelley Ensink