Recensies

Onze dochter (7 jaar) ging al een tijdje met de nodige moeite naar school en de kinderopvang. De momenten van “overdracht” op het schoolplein gingen vaak gepaard met huilbuien en angstig vastklampen aan papa of mama. Eenmaal in de klas was ze iets beter te pas, maar ook daar werd door de leerkrachten opgemerkt dat ze niet lekker in haar vel zat. Voor ons aanleiding om hulp in te schakelen. Via een korte zoektocht kwamen we terecht op de website van Kinderpraktijk Ubuntu. Het verhaal en de aanpak van Shelley sprak ons meteen aan. Een afspraak voor een kennismaking volgde vrij snel. Wat een fijn gesprek! Een bevestiging van het gevoel dat we al hadden na het bezoek aan de website. Met Shelley stippelden we een coachingstraject voor onze dochter uit. De eerste sessie is altijd spannend; voor onze dochter, maar ook voor ons als ouders. De spanning was van korte duur: onze dochter kwam laaiend enthousiast terug. Of “ze niet elke week naar Shelley mocht”. Heerlijk! Het enthousiasme en plezier bleef gedurende de volgende vijf gesprekken. En de sessies begonnen hun vruchten af te werpen. Ze zat en zit zichtbaar beter in haar vel en ging/gaat met energie en zin weer naar school. Een geslaagd traject! Met nadrukkelijke dank aan Shelley. Ze is een uitstekende luisteraar, legt makkelijk contact met het kind en stelt het kind op zijn/haar gemak, is ontzettend creatief (verschillende werkvormen, sessies in buitenlucht, leuke oefeningen voor thuis) en onderhoudt goed contact met ons als ouders (we kregen standaard een terugkoppeling). Maar bovenal is ze een ontzettend prettig en betrokken persoon. Met passie voor haar werk met kinderen. We bevelen Shelley van harte aan als coach voor kinderen die (even) extra hulp en ondersteuning kunnen gebruiken.
Shelley’s grootste bijdrage is wat mij betreft, dat ze mijn zoon liet zien en voelen hoe prachtig hij is, dat dat de basis is. Ik heb geleerd hoe ik hem via andere wegen dan woorden kan laten voelen dat hij geliefd en veilig is en ik heb aanknopingspunten gekregen om in kindertaal met hem te praten over zijn uitdagingen. Die uitdagingen zijn niet weg, maar er is ruimte gekomen om er in te leren en te groeien. Het meest van alles heb ik Shelley’s warmte en positiviteit gewaardeerd in de omgang met mijn kind en met mij.
Op school werd ons gevraagd of we wel eens aan kindercoaching hadden gedacht voor ons oudste zoon van 6.
Hij kan namelijk moeite hebben met het filteren van de prikkels uit zijn omgeving, is erg beweeglijk, kan soms lang blijven hangen in zijn gedachtes en vindt het soms moeilijk om assertief te zijn.
We hebben contact gezocht met Shelley, Ubuntu! en ze vertelde ons dat ze dacht dat “coaching met aandacht” goed bij onze zoon zou kunnen passen.
6 keer is hij bij Shelley in Dalfsen geweest, 6 keer heel actief en 6 keer met heel veel plezier.
Hij heeft veel verschillende activiteiten gedaan waarbij hij zelf de spelletjes en de boswandelingen het allerleukste vond!
Alles vanuit een positieve benadering, hij mag er zijn zoals hij is!
Shelley heeft naar ons idee goed aangesloten bij datgene wat onze zoon nodig heeft en wat bij zijn manier van leren past.
Het traject is nu afgesloten en we merken dat onze zoon (en daarmee wij als ouders ook) er veel aan hebben gehad.
Hij begrijpt zichzelf beter en wij begrijpen hem beter waardoor we samen meer in het hier en nu kunnen zijn.
Sommige oefeningen uit het traject gebruiken wij nog dagelijks, zo heeft hij een prachtig piekerdoosje gemaakt waar hij zijn gedachten in kan stoppen zodat ze niet meer in zijn hoofd blijven zitten.
Elke avond voor het slapen gaan, nemen we even tijd voor zijn piekergedachten en stoppen ze in het (inmiddels nieuw aangeschaft, versierde en veel grotere) piekerdoosje.
Bij de afsluiting van het traject, kregen we een mooi, herkenbaar verslagje wat we ook naar school hebben verstuurd.
We zijn blij dat we dit traject met elkaar doorlopen hebben!

Via facebook zag ik een stukje over “Route Ubuntu” bij kinderpraktijk Ubuntu.
Ik herkende in het verhaal mijn oudste zoon van zeven en heb contact gezocht met Shelley.

Ik had meteen een goed gevoel bij Shelley, omdat ze echt geïnteresseerd is in je kind en goed luistert naar jou als ouder en de vragen die je hebt.

In maart is mijn zoon begonnen aan een reeks van 6 sessies en na elke sessie kreeg ik een uitgebreide mail van Shelley over wat ze samen hadden beleefd en welke oefening mijn zoon geleerd had, zodat ik dat thuis ook kan doen. Mijn zoon vond het heel leuk en kon ook goed vertellen wat hij had gedaan en waarom. Ik kon aan hem merken dat hij echt iets leerde en dat hij dat fijn vond. Hij heeft geleerd dat hij zelf voor rust kan zorgen in zijn hoofd op een heel kinderlijke manier. Hij en ik hebben nu handvatten om met zijn vele gedachten/gepieker om te gaan of even stil te staan bij zijn gevoel en het hier en nu, zonder zweverig te gaan doen of je kind een stempel te geven, omdat hij alles in de gaten houdt en op alles wil reageren. Super leuk ook dat hij na elke sessie iets gemaakt had wat betrekking had om de sessie. Hij heeft in de laatste sessie een mooie krachtstok gemaakt die ons herinnert aan de verschillende oefeningen. Daar kunnen we dus elke keer naar kijken en een oefening uitzoeken om te doen.

Heel mooi is om te zien dat wij hem nu kunnen aanspreken op zijn ademhaling om zo rustig een verhaal te kunnen vertellen en uit de hoge energieflow te komen waarin hij vaak zit. Mijn zoon snapt wat hij moet doen, omdat het heel laagdrempelige oefeningen zijn en er goed gekeken wordt naar het individuele kind. Wat werkt wel en wat niet.

Ook heel fijn om te merken dat mijn zoon als hij s’ochtends wakker is en even gaat plassen, terug in zijn bed opeens wel weer in slaap kan vallen, terwijl hij voorheen wakker bleef tot zijn wekker ging. Hij kan dan zelf benoemen dat hij zijn buikademhaling heeft gedaan en zo dus rustig genoeg kan worden om nog even verder te slapen. Kortom voor ons een geslaagd traject.

Kindercoach&Kindertolk Shelley Ensink