Kinderbrein en bewegen

Kinderbrein en bewegen.

Als er iets misloopt in de verbinding tussen brein en lijf kan je kind allerlei klachten ervaren zoals; niet begrepen of niet gewenst gedrag, stress, angst, niet lekker in je vel zitten, boosheid, motorische problemen.

In dit kortdurende traject gaan jij en je kind leren hoe het brein en het lichaam elkaar weer kunnen gaan begrijpen zodat jouw kind weer lekker in zijn/haar vel komt te zitten.

Het mooie van dit traject is dat we vooral gaan doen, ervaren en voelen, terwijl er in de andere trajecten ook veel aandacht is voor praten. Dit is echter niet voor elk kind de juiste ingang.

In de eerste bijeenkomst test ik dmv kleine oefeningen, spelletjes en observaties in welk gedeelte van het brein jouw kind problemen ervaart en geef ik jullie iig 1 oefening mee. Belangrijk is om deze oefeningen dagelijks met je kind te doen zodat er nieuwe verbindingen gelegd gaan worden in het brein van je kind.

Na ongeveer 3/4 weken zie ik jullie opnieuw en gaan we kijken welke oefeningen/massages/spelletjes we eraan toe kunnen voegen. Opnieuw gaan jullie hiermee aan de gang en zullen wij elkaar nog 1 keer zien. Tijdens de laatste bijeenkomst test ik opnieuw en kijken we wat er nog nodig is.

Bij dit traject maken we gebruik van oefeningen uit het boek: De ik-fabriek van Carla van Wensen en ik raad aan dit boek aan te schaffen.

Kindercoach&Kindertolk Shelley Ensink