Route Ubuntu

Route Ubuntu.

Kan jouw kind zich moeilijk concentreren, zit het nooit eens stil, heeft het veel pieker-gedachtes, kan het moeilijk inslapen of heeft het moeite met het omgaan met emoties, is het heel gevoelig of zou je jouw kind meer rust gunnen in het hoofd?  Dan is Route Ubuntu wellicht iets voor jouw kind.

Bij het volgen van Route Ubuntu valt alles samen. Elk kind is uniek en volgt een eigen route in zijn leven. Ik stem mijn aanbod af op de authentieke route van jouw kind.

Het ene kind heeft behoefte om te ontwikkelen via spel, de ander door creatief bezig te zijn, weer een ander heeft juist meer behoefte aan bewegen. In de afgelopen jaren heb ik veel kennis en ervaring opgedaan met al deze ontwikkelvormen:

  • mindfulness
  • spel
  • zinvol tekenen
  • massages en lichaamsoefeningen
  • kinderbrein en bewegen
  • Bal-A-Vis-X

Door het werken met mindfulness-oefeningen heb ik gemerkt dat kinderen milder worden voor zichzelf en de ander. Ook leren kinderen beter om te gaan met hun pieker-gedachtes en leren ze hun aandacht-spier te trainen. Ze worden bewust van hun gevoelens en gedachtes.  Er ontstaat mee ruimte voor ontspanning, concentratie en compassie.

Door te spelen en te tekenen wordt de sociale, emotionele, motorische en cognitieve ontwikkeling gestimuleerd. Doorgaans ondervinden alle kinderen hier plezier aan.

De basis voor ontwikkeling is natuurlijk veiligheid en tijdens de lichaamsoefeningen en massages ontstaat een betere samenwerking tussen het lichaam en het brein waardoor een kind zich veilig kan voelen, zich kan verbinden met zichzelf en de wereld om hem heen en waardoor het kind weet wie het is. (Kinderbrein en bewegen)

Bij Bal-A-Vis-X komt een kind auditief en visueel weer in balans, het leert zich te focussen, krijgt zelfvertrouwen en leert door te zetten.

Tijdens Route Ubuntu werken jouw kind en ik 6 x een uur samen en volgen we zijn/haar authentieke route.

Neem gerust contact op voor meer informatie over Route Ubuntu.

Kindercoach&Kindertolk Shelley Ensink